RSS

dacia duster

04 Mar

dacia-duster-41dacia-duster32Dacia Duster este primul rezultat al colaborării dintre Centrul de Design Renault pentru Europa Centrală de la Bucureşti dacia-duster63Renault Design Technocentre de la Guyancourt (Franţa). Un rezultat chiar reuşit, am adăuga noi.

 

Noua maşină încearcă să combine mai multe stiluri: cockpitul şoferului este specific unei maşini sport, accesul în maşină şi modularitatea interioară sunt specifice unui MPV (Multi Purpose Vehicle), iar garda la sol înaltă este o caracteristică a unui crossover.

Lateralul maşinii ne reliefează o siluetă foarte compactă, chiar apropiată de un coupe sau un hot hatch. Totuşi, portierele care se deschid în contrasens asigură un acces excelent într-un interior futurist şi, totodată, pragmatic. De remarcat stilul antisimetric: pe partea dreaptă sunt două portiere, ca la Mini Clubman, în timp ce pe partea şoferului există doar o portieră de mari dimensiuni.

 

Spatele maşinii sigur va fi considerat controversat, designerii aplicând câteva soluţii inedite: un fel de “semiaripi” în lateral spate, cu rol aerodinamic; stopuri de mari dimensiuni, continuate, la fel ca farurile, pe lateralele maşinii; un hayon care “muşcă” mult din plafon şi este mărginit pe laterale de blocuri optice profilate ca nişte mici aripioare.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on 04/03/2009 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: